полезность кофе, интересности

  1. Кава — це ягода.
  2. Кавомолку винайшов лондонський коваль в 1665 році.
  3. Бетховен, любитель кави, був таким прискіпливим, що завжди перераховував усі 60 зерен кави в кожній чашці, коли готував каву. А Вольтер випивав 50 чашок кави в день.
  4. Лимон додають у каву вже протягом кількох сотень років (раніше, ніж цукор).
  5. Кава класифікується за трьома ознаками — якість зерен (сорт, висота над рівнем моря), якість приготування і розмір зерна.
  6. Кава, поряд з пивом і горіховим маслом, увійшла в десятку найбільш упізнаваних ароматів світу.
  7. Якщо ви любите еспресо, краще використовувати цукор-пісок, що розчиняється швидше, ніж в шматочках. Краще використовувати білий цукор, ніж темний. І звичайно, краще використовувати саме ЦУКОР, а не підсолоджувачі, які змінюють смак кави в гіршу сторону.
  8. Ірландський крем і Фундук (Irish cream, Hazelnut) — найпопулярніші аромати кави.
  9. Арабіка — це назва дикого лісу в Ефіопії, де росте сорт кави з однойменною назвою. Ця плантація досі росте, висота дерев у середньому становить 5-7 метрів.
  10. Великі дози кави смертельні. Якщо у вас вийде випити 100 філіжанок за 4 години, ви, швидше за все, помрете.

Категорія: Новини
Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями на цю запис через RSS 2.0. Ви можете залишити відповідь, або зробити посилання з вашого сайту.
Залишити коментар