Поява першої кавомашинки Gaggia ознаменує народження напою еспресо. Її винахідник, італієць Ачилле Гаджиа, розпочав роботу над принципово новим кавовим апаратом ще у далекому 1902 році. Він прагнув створити машину, яка готуватиме каву шляхом проходження гарячої води крізь кавову гущу під тиском у 9 Бар. При цьому не повинно було відбуватись виділення пару.

5 вересня того ж 1902 року він запатентував свою першу еспресо-кавоварку. Це був апарат, який приводився з дію вручну, за допомогою традиційного важеля, який регулював тиск. Сам тиск здійснювався за рахунок поршня, тому перша кавоварка була поршневою. Обов’язковою умовою для приготування хорошого еспресо Гаджиа визначив свіжо змелені кавові зерна, властивості якого він особливо цінував.

Після першого успіху винахідник не зупинився. Він ще багаторазово вдосконалював конструкції своїх кавоварок і у 1947 році офіційно зареєстрував компанію Gaggia. Розпочалось виготовлення кавоварок для кав’ярень, оскільки кава еспресо на той період набула вже неабиякої популярності. У 1977 році компанія випустила лінію кавоварок для домашнього вжитку і дуже швидко стала улюбленою сімейною маркою в Італії. Кавоварки Gaggia стояли мало не в кожному домі.

З того часу асортимент продукції Gaggia значно розширився. Окрім поного спектру від ріжкових кавоварок до повністю автоматичних апаратів, він охоплює ще парові апарати для прибирання приміщень. Виробничі потужності Gaggia знаходяться в двадцяти кілометрах від Мілану, в невеличкому містечку Робеко Суль Навільйо. Сьогодні продукцію Gaggia можна знайти на ринку 35 країн світу.

У 1999 році відбулося злиття Gaggia з іншим гігантом ринку кавомашин, Saeco International Group. У складі Saeco Gaggia продовжує розвивати власні технології. На сьогоднішній день її продукція займає 30% європейського ринку кавомашин і щороку компанія випускає більше 200 000 апаратів для домашнього використання та більше 4 000 для професійного.

Хоча в технічному плані кавомашини Gaggia значно вдосконалились, вони досі готують еспресо за класичним рецептом, створеним їх винахідником. Така вірність традиціям дозволяє компанії стабільно розвиватися та завойовувати нові сегменти ринку в той час, як ми маємо змогу не виходячи з дому насолоджуватися чарівним еспресо, приготованим Gaggia.

Категорія: Новини  Теги: , ,
Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями на цю запис через RSS 2.0. Ви можете залишити відповідь, або зробити посилання з вашого сайту.
Залишити коментар